Bahan2:
Cara2:
- 1 1/4 cwn tepung gandum
- 3 cwn oat
- 1/2 sudu teh garam
- 1 sudu teh soda bikarbonat
- 3/4 cwn gula perang
- 1/4 cwn gula pasir
- 1 cwn butter(**dicairkan)
- 1 1/2 sudu teh esen vanilla
- 2
ekorbiji telur - segenggam chocolate chip/ kismis(jgn guna dua2 sekali, nnt manis sangat)
- segenggam badam(almond) ketuk-ketuk sikit dengan lesung (tak moh besar2 sangat)
Cara2:
- Gaulkan tepung, garam, soda, dan oat dalam satu bekas.
- Dalam bekas lain, pukul butter dan gula. Sampai ber-krim!
- Masukkan dalam butter tuh, telur dan esen vanilla. Pukul lagi.
- Pelan-pelan masukkan tepung dalam aduan basah tadi. Sambil kacau perlahan-perlahan.
- Last sekali masukkan chocolate chips, kacau bagi sebati je, jangan kuat2, nnt chocolate chip dengan oat pecah plak.
- Scoop masuk dalam loyang, bakar 11 min pada suhu 190°C.
- Siap!
Cawan Paris terpaksa digunakan nak cover background bersepah. Hahahah |
Santek tak bekas tin titew? Ini mesti kena bawak balik Msia nnt. Mana buleh tinggal benda cute camnie! Hahaha |
Sambil-sambil makan biskut, buleh minum ais teh o ais limau! Masipta! |
Thanks for reading!
yummy..buat biskut raya sdp ni hihih
ReplyDeletetulah kan... cubelah2.. simple kan? kite salin resepi dari orang kt utube ni... :D
ReplyDeletewauu resepi nie mudah.. selama nie buat xpernah sedap.. sedih betul..huhu...
ReplyDelete